Inte inloggad (Logga in)

Vanilla 1.1.10 är en produkt från Lussumo. Mer information (på engelska): dokumentation, supportforum.

 1.  
  Som den som läser på det här forumet antagligen vet så har jag skrivit ett rollspel som heter Millennium. Den första versionen publicerades på nätet för länge sedan (2001 tror jag), och den andra, uppdaterade, versionen några år senare. Just nu pågår arbetet i långsam takt med den tredje versionen, som jag planerar att trycka upp i någon form när den är färdig.

  När den första versionen kom var namnet Millennium enbart upptaget av en tv-serie som visades vid konstiga tider på TV4, så det fungerade utmärkt. Sedan dess har en snubbe skrivit några böcker, som inte ens innehåller ordet millennium i någon av titlarna, men handlar om en journalist som jobbar på en tidning med det namnet, och nu finns det ingen chans i världen att använda namnet Millennium och få någon annan än de närmast sörjande att tänka på något annat än Lisbeth Salander och den där journalisthuvudpersonen, vad-han-nu-heter. Så diskussionsämnet för den här tråden är: bör jag byta namn på spelet? Följdfrågan är : till vad?

  Om det är någon som vill svara och inte vet vad spelet handlar om kan han eller hon titta här. Om du inte orkar titta där så kan jag berätta att det är ett fantasyspel som utspelar sig i nutid i en värld där övernaturliga varelser lever utan människornas vetskap.

  /tobias
 2.  
  Ja, det bör du.

  Och tills jag kommer på bättre förslag får du följande fantastiska: The Game Formerly Known as Millennium. Vet en snubbe som kan göra soundtracket då också... :)
 3.  
  Om du kan fixa ett soundtrack från honom så tar jag det namnet! ;)

  Jag har tyvärr inga bra förslag själv, och jag hade det inte medan jag först skrev spelet. Det hette ingenting alls under lång tid (till skillnad från alla mina andra spel som i alla fall haft ett arbetsnamn) och det har aldrig funnits något bra alternativt namn, eller något dåligt heller för den delen.

  Det stora problemet är att spelet är för ofokuserat för att det ska gå att hitta ett bra namn. Alla myter är sanna och alla typer av varelser existerar. Det finns inte riktigt något att ta tag i när man ska spåna fram namn.

  /tobias
 4.  
  Nej, visst, jag förstår problemet och det är inte en helt lätt nöt att knäcka. Jag ska göra ett seriöst försök att komma på något som skulle fungera. Mytspelet är kanske för likt Mysteriespelet? :D Nåväl. Jag antar att inte problemet är akut heller, men det vore ju bra att klämma fram ett hyggligt namn rätt snart. Jag ska göra vad jag kan.
 5.  
  Jag vill minnas att vi har diskuterat det här förut någon gång, antagligen i samband med rollspelsnamn i allmänhet. "Millennium" är ju ett sådant där namn som jag gillar eftersom det är lagom kort och snyggt, men som egentligen inte säger så mycket. Jag är alltså helt för ett byte (och jag tror inte namnet är så inarbetat att du förlorar särskilt mycket på det), men jag har ingen aning till vad. "Apor & amöbor" är kanske inte idealt.
 6.  
  Om jag skulle byta till ett allittererande dubbelnamn så tror jag att "Mästaren & Margarita" fångar spelets stämning bättre. ;)

  Bra namn skulle kunna vara abstrakta, mystiska namn i stil med "Neverwhere" som inte betyder speciellt mycket, men ändå förmedlar rätt känsla. Eventuellt skulle ett generellt mytiskt namn kunna fungera också, till exempel "Atlantis". Eller det skulle i alla fall fungera om ett större fokus i själva spelet låg på just detta.

  /tobias
 7.  
  "Sanna sagor"?
 8.  
  1) Ja, byta namn är en bra idé!
  2) Jag säger till om jag kommer på något

  Ledsen att jag inte kan vara mer till hjälp. :(
 9.  
  Mythbastards
  Avalon
  Skuggvärlden
  De som minns Atlantis
  Drakar och demoner och gudar och änglar och vampyrer och älvor och magiker och zombier och så vidare
  Legender
  Urban Fantasy
  Dolda världar

  Okej, som ni ser sitter jag och kastar ut förslag för att se om jag råkar träffa något som låter bra. Det har inte riktigt lyckats ännu, men skam den som ger sig.

  /tobias
 10.  
  Mythbastards och Drakar och demoner och ... var roliga. De som minns Atlantis har potential att vara riktigt bra. Vi får låta det sjunka in lite, kanske.
 11.  
  De som minns Atlantis är asbra, spontant. Annars kanske du kan ha ett namn med ordet "hemlisar" i, typ "stora hemlisar" eller "hemlisar du inte visste om".
 12.  
  Jag tycker att "De som minns Atlantis" känns ganska bra, men inte riktigt klockrent. Orenheten beror på att det låter bättre på engelska. ("The people who remember Atlantis" är namnet på en "scen" i Sandman-albumet "Brief Lives".) Det är svårt att översätta "the people" till något bra. "Folket" är ett ord med negativa associationer, och kan dessutom leda till missförståndet att det är ett folk, "människorna" är helt uteslutet, och "personerna" låter bara menlöst.

  Men jag gillar det mer och mer ju mer jag funderar på det.

  /tobias
 13.  
  Jag tycker å andra sidan att "Those who remember Atlantis" låter bättre, också. :)
  • CommentAuthorOlle Linge
  • CommentTime22 Mar 2010 ändrad
   
  Ja, "those who..." är coolare än "the people who..." och jag tycker inte att engelskan är mycket coolare ä svenskan här, de känns ungefär likvärdiga. Det får mig också att tänka på en novell av Ursula K. Le Guin med den extremt coola titeln "Those who walked away from Omelas", möjligen undantaget faktumet att egennamn folk inte känner till suger i titlar.
 14.  
  Jag tycker att okända egennamn fungerar bra i titlar, såvida de inte är det enda ordet i titeln. "The Doom That Came to Sarnath" är till exempel en jättebra titel.

  Nu har jag förlikat mig så mycket med titeln "De som minns Atlantis" att jag har börjat fundera på hur en ny logotyp skulle kunna se ut.

  /tobias
 15.  
  Mina invändningar mot "De som minns Atlantis" är av mer faktuell art: jag undrar hur många av rollpersonerna i spelet som faktiskt minns Atlantis. Det kanske vi enklast diskuterar imorgon?
 16.  
  Man får överdriva lite i namnet. Det är därför Drakar och demoner heter Drakar och demoner, snarer än Orcher och stråtrövare, som det borde heta om man anpassade namnet efter det man faktiskt möter. ;-)

  /tobias
 17.  
  Fast det lär ju ha varit demoner i 80 % av alla äventyr. :)
 18.  
  Det är ju också ganska lätt att faktiskt lägga till något extra om Atlantis i själva spelet för att namnet ska passa bätttre. :)
 19.  
  Ja just det, det glömde jag att säga något om. Man skulle ju kunna väva in Atlantis i rollpersonernas bakgrund, så att alla har ett förhållande till det på ett eller annat sätt. Anekdotbonus, gamla kontakter, skuggan av Atlantis som finns kvar som någon parallellvärld för att nytillkomna odödliga ska kunna ha varit där, organisationer med rötterna i Atlantis, etc.
 20.  
  Det är utmärkta idéer. Om inte namnet kommer riktigt naturligt får man se till att göra det naturligt. Det skulle verkligen inte skada med lite fokus i spelet, och det borde gå att göra Atlantis till en gemensam bakgrund eller i alla fall en gemensam referenspunkt.
 21.  
  En liten nackdel är att Atlantis spelar en viktig roll i mytologin i nya Mage (the Awakening) och därmed nWoD i allmänhet, men det gör kanske ingenting.
 22.  
  Det gör ingenting. Allting som förekommer i någon mytologi dyker upp i något av White Wolfs spel, så det går inte att ta hänsyn till det när man skriver spel, eller bestämmer vad de ska fokusera på.
  • CommentAuthorTdiugj
  • CommentTime30 Jul 2012
   
  long sleeve bridesmaid dresses Christmas evening hours apparel, you might be blessed to obtain the right after rules which in turn absolutely give you some help short dress .CasualIf you intend to add some The holiday season holiday hint for your clothing collection, casual wedding dresses search for gown using snowflakes, snowmen sexy prom dresses , alexia bridesmaid dresses bells or angels.Anyhow, that never ever goes wrong using a bit of old-fashioned when choosing Xmas relaxed night time costume. white prom dress InformalAn everyday Holiday party requires family and friends to use limited dresses.Have on your own black outfits along with accentuate it by using a reddish colored and also environment friendly coat because merry accents.Compliment on your own with shining gold jewellery to present some sort of Yuletide search. FormalA formal Xmas party requires ground period gowns.Get yourself any Xmas party california king with one of these common colorings: purple
  • CommentAuthorTdiugj
  • CommentTime30 Jul 2012
   
  clients as due to its touchscreen display user interface and smooth principal display. Globally you of apple ipad tablet adore the apple ipad tablet gambling encounter as performing provides on suggestions of one s fingers turn out to be increasingly intriquing flower girl dresses . , cheap prom dresses . notable and thrilling. prom dresses 2012 . The ipad tablet offers highdefinition artwork which tends to make you really feel the photographs and video tutorials allaround reality wedding dresses . . The majority of the video games for sale within the ipad tablet and also the iphone 3gs are also inside the iPad. Each and every such sport is personalized to match the iPad’s specifications. The expertise from the apple ipad is far much better than some other item present accessible within the marketplace specially due to its thrilling example of apple ipad game titles. The quantity of video games supplied by Apple towards the apple ipad tablet is way much more than its any other affordable wedding dresses
  • CommentAuthorTdiugj
  • CommentTime30 Jul 2012
   
  large term alexia bridesmaid dresses . wedding dresses . , that web company isn t a biggie that is simply relating to this organization is you can online company! You must have an honest Net connection, a cell phone along with a laptop anyone in all likelihood have which your own house! And you re simply all set, cheap flower girl dresses . cheap wedding dresses you simply need to sector these products such as make your clients to get noticable the choices you intend to advertise, ensuring with the from suppliers dropship corporation they have include those with these folks. As well as slumber is definitely the lower shipper s overall headaches. In which he or she retailers your merchandise, the best way properly your products or services comes complete along with who seem to presents your product or service, prom dresses 2012 . in your shopper punctually! To ensure more or less everything is conducted
  • CommentAuthorTdiugj
  • CommentTime30 Jul 2012
   
  wedding dress and having your bridesmaids wearing dresses that either price much less than $100 or intelligent wedding apparel so costly that your girlfriends need to begin backing out simply because they cannot afford the expense does not function either wedding dresses . wedding dress . . four. black prom dresses . Exactly where you are obtaining married. A conservative Catholic church may appear askance on a bride wearing intelligent wedding apparel or 1 showing an excessive amount of cleavage. Obtaining married in an old church with out air conditioning may make you believe twice about wearing a gown that is heavy satin. five. Shop purchased intelligent wedding apparel versus having 1 created. When you have the cash and are searching for some thing distinctivedresses dillards prom dresses 2012 . , nothing s ever distinctive unless you ve it created for you. Based on style, evening dresses occasionally having a wedding dress created could price you much less and nonetheless permit you to
  • CommentAuthorTdiugj
  • CommentTime30 Jul 2012
   
  visiting bridal shops and attempting on numerous various dresses is some thing that you simply will by no means forget, cheap wedding dresses . so you may also take benefit. Amongst the very best bridal shops in Toronto are Bridal Fashions Fraire and Bella’s Brides. wedding dresses . They ve received some fantastic critiques on-line with clients complimenting their fantastic individual service and close attention to every customer. They carry a wide choice of new fashions which will make your wedding party appear completely incredible. prom dresses 2012 . But, you will find a couple of bridal shops in Toronto that you simply might not anticipate. For example, you could take a peek at Cabaret, a vintage shop on Queen Street West. cheap flower girl dresses . wholesale wedding dresses Whether or not you re searching for a vintage wedding dress or even some inexpensive bridesmaids dresses in Toronto,
  • CommentAuthorTdiugj
  • CommentTime8 Aug 2012
   
  replica rolex watches for sale . there are actually much more folks who enjoy this kind of visit to north america compared with South america) fake omega . .The afternoon is usually notable by using parades, concert events tag heuer sale uk . , flow activities, ethnic displays along with other actions if you are spanning various ages and even of course lots of non-public gatherings inside urban centers everywhere.Besides making the most of plenty of Philippine foods and drinks in addition to eating this parades and also other pleasure of the vacation, replica cartier a lot of people opt to get dressed up for your family vacation using Cinco p Mayo clothes and also other apparel, which usually coordinate your to the south on the boundary topic throughout the day.If you are looking at truly stepping into your soul of your holiday in 2010, there are an abundance of more replica watches .
  • CommentAuthorTdiugj
  • CommentTime8 Aug 2012
   
  together having a couple of gaskets and also builtin pushpiece. This type of observe functions a somewhat massive confront (43 millimeters inside dimension) and also weighs about 84. 6 grms. Breitling Specialist Unexpected emergency observe even provides problems, becoming a continuous function schedule replica watches . , any chronograph and also an excellent burglar alarm. The battery power continues for roughly 3 to 4 decades, and also every operator ought to turn out to be conscious in the reality the specific battery power adjustments are generally allowed to become carried out from the official businesses cheap fake watches . replica watches fake ebel . , thinking about that the technique will probably be challenging. fake breitling watches . This entry was posted on Wednesday, February 1st, 2012 at 1:18 pm and is filed under Watches News. You can follow any responses to this